Je oren verdienen oorbescherming op maat. Net zoals jij met passende kleren de rest van je lichaam beschermt tegen de winterkou of zomerzon, hebben je oren ook aangepaste bescherming nodig. Je hebt je gehoor namelijk nodig, niet alleen om je naasten te verstaan maar ook voor een goed inschattingsvermogen – bijvoorbeeld wanneer je in de auto zit. Je oren zijn gevoelig en kunnen bij geluid van meer dan 90 decibel al schade oplopen.

Oorbescherming op maat

Er wordt steeds meer aandacht gevestigd op oorbescherming. Zo zul je bij concerten of festivals tegenwoordig altijd een mogelijkheid vinden om oordoppen te kopen en is het in de bouw verplicht om goede bescherming over je oren te dragen. Maar ook bij motorsport, een bezoekje aan de schietbaan, een duik in het zwembad of bij het klussen heb je een goede beschermer nodig. Daarom is er oorbescherming op maat: deze oordoppen zijn speciaal aan jouw oren aangepast voor langdurig gebruikt.

Altijd alert in je omgeving
Gehoorbescherming op maat kopen kan bij de audicien en gehoorbeschermingsspeciaalzaken zoals Audinc. De oordoppen worden gemaakt van een huidvriendelijk materiaal waardoor irritaties worden voorkomen. Na een dag dragen maak je de dopjes goed schoon en zijn ze weer klaar voor gebruik. Omdat ze op maat zijn gemaakt zul je ze ook niet gauw verliezen. Universele oordoppen dempen vaak het geluid, maar om het omgevingsgeluid te behouden (denk aan alarmsignalen) filteren de op maat gemaakte oordoppen omgevingsgeluid zodat je alert kunt blijven.

Door Quinten