Wintersport wordt steeds populairder. Nu de olympische winterspelen voorbij zijn, is de aanhang van wintersport sterk toegenomen. In Nederland zijn er genoeg liefhebbers van wintersport te vinden. Deze liefhebbers gaan elk jaar op wintersport naar de bekende wintersportgebieden in landen als Oostenrijk en Zwitserland. Een wintersportvakantie is in meerdere opzichten verschillend van een zonvakantie. Het grootste verschil blijkt uit de uitrusting. Om op wintersport te gaan heb je uitrusting nodig. Hierbij kun je denken aan ski’s en snowboard. Voor een zonvakantie heb je deze uitrusting niet nodig. Verder zijn er nog andere opmerkende verschillen tussen een zonvakantie en wintersport vakantie.

De kosten van een vakantie

Een wintersportvakantie wordt over het algemeen duurder beschouwd dan een zonvakantie. Ieder persoon heeft een eigen budget en bepaalt hoeveel hij of zij uitgeeft voor een vakantie. Bij wintersport komen er echter meer kosten bij kijken. De grootste kosten, zoals eerder werd benoemd, is de uitrusting. Zonder snowboard bindingen en een goed snowboard is het onmogelijk om te genieten van je wintersportvakantie. Dit kan aardig in de kosten lopen. Een bezoekje aan webshops geeft snel inzicht in de kosten waar je niet omheen kan. Daarnaast komt bij wintersport ook een skipas kijken. Skipassen heb je nodig om toegang te hebben tot skiliften en het wintersportgebied. Een ander opmerkelijk verschil tussen een wintersportvakantie en zonvakantie is het type vervoermiddel. Welk vervoersmiddel iemand kiest hangt af van de preferenties van een persoon.

Met het vliegtuig of met de auto?

Als je denk aan wintersport denk je vaak aan een autoreis. Bij een zonvakantie daarentegen wordt vaak gedacht aan een vliegvakantie. Het type reismiddel bij een zonvakantie en wintersport verschilt. Over het algemeen gaan mensen eerder met de auto op wintersport. Een auto kan makkelijker de uitrusting zoals ski’s en snowboards vervoeren dan een vliegtuig. Daarnaast houden sommige mensen van een lange autorit op weg naar hun bestemming. In een auto past het hele gezin en de uitrusting waardoor je op een gezellige manier naar je bestemming toe kan. Bij een zonvakantie wordt eerder gevlogen. Vooral bij tropische bestemmingen nemen mensen het vliegtuig naar de zon.

Door Redactie