autovakantie

Al vele jaren gaan groepen mensen het liefst met de auto op vakantie. Een autovakantie biedt hen nu eenmaal onmiskenbare voordelen ten opzichte van andere manieren en vervoermiddelen om mee op vakantie te gaan, zoals de trein of het vliegtuig. Lees hieronder over drie grote pluspunten van autovakanties.

autovakantie

Flexibiliteit

Wanneer je per auto reist ben je simpelweg erg flexibel. Zo geeft een autovakantie je de mogelijkheid op verschillende bestemmingen te stoppen en te overnachten. Je krijgt zo extra veel te zien tijdens je reis. Bovendien kun je vanuit een uitvalsbasis ook met gemak uitstapjes maken. Je bent hierbij dan niet afhankelijk van het plaatselijke openbaar vervoer.

Veel bagage

Als je met de trein of met het vliegtuig reist, dan is de bagage die je kunt meenemen behoorlijk beperkt. Bovendien betaal je voor vliegtuigbagage veel geld. Reis je echter met de auto, dan is dit geenszins het geval. Je kunt dan simpelweg zo veel bagage meenemen als je zelf wilt – zo lang het maar allemaal in de auto past. 

Milieuvriendelijk

Vooral ten opzichte van vliegreizen zijn autovakanties goed voor het milieu. Vliegen is namelijk met afstand de meest vervuilende manier van reizen die er bestaat. Ook een rondreis van een paar duizend kilometer met de auto kan daar niet tegenop. Uiteraard help je het milieu extra als je gebruik zou maken van een zo zuinig mogelijke auto of zelfs een elektrisch of hybride voertuig.

Door Quinten