zuid tirol

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om regelmatig op vakantie te gaan. Dit heeft verschillende oorzaken. Allereerst komt dit doordat er steeds makkelijker is om naar een bepaalde locatie te gaan. Zo kun je gemakkelijk in het vliegtuig stappen. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om vrij binnen Europa te reizen. Hierdoor kiezen erg veel mensen ervoor om af en toe op vakantie te gaan naar mooie gebieden in Europa. Dit geldt zowel voor de zomers als voor de winters. Ben je op zoek naar een locatie waar je zowel in de zomer als in de winter terecht kunt? Dan zou je eens kunnen kijken of een vakantie naar Zuid-Tirol iets voor je is. Hier kun je op wintersport in de winter en genieten van een rustige wandeling in de zomer.

zuid tirol

De belangrijke bezienswaardigheden in het gebied

Ben je van plan om in de zomer naar Zuid-Tirol te gaan? Dan is de kans groot dat je voornamelijk naar dit gebied gaat om de natuur te bekijken. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je naar dit gebied toe gaat om de verschillende soorten steden in het gebied te bekijken, zoals Trento. Middenin het berglandschap ligt de praat Trento. Dit is een typisch Italiaanse stad waar erg veel mensen naar toe gaan om te genieten van hun de bezienswaardigheden, zoals de Dom en de imposante Neptunusfontein. 

zuid tirol

Op wintersport in Zuid-Tirol

Naast dat je kunt genieten van de verschillende plaatsjes in de omgeving, kun je er ook voor kiezen om op wintersport te gaan in Zuid-Tirol. Sinds een aantal jaar is het gebied ontzettend populair bij wintersporters. Dit komt doordat het gebied bestaat uit maar liefst 1200 kilometer aan pistes. 

Door Quinten