Fotograaf

Wanneer je een evenement organiseert, kan het inschakelen van een drone piloot het overwegen waard zijn. Het maakt hierbij niet uit of het om een groot festival gaat, of bijvoorbeeld om een bruiloft! Door beelden met een drone te laten maken, heb je een prachtige herinnering aan dergelijke, speciale dagen. Er zijn in Nederland verschillende organisatie, die je kunnen helpen bij het maken van foto’s en video’s vanuit de lucht. Een voorbeeld van zo’n organisatie is Dronepoint Nederland. In dit artikel lees je meer over de dienstverlening die zij aanbieden. Zo weet je precies wat je kunt verwachten, wanneer je een piloot huurt voor het bedienen van een drone.

Drone piloot

Voordelen van een drone piloot inschakelen

Het inschakelen van een drone piloot voor het opnemen van video’s en het maken van foto’s, biedt verschillende voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de ervaring die een dergelijke piloot vaak al heeft met de bediening van een drone. Daarbij beschikt een piloot doorgaans zelf over een kwalitatief goede drone. Zo hoef je hier zelf niet in te investeren! Een goede drone om haarscherpe beelden mee te kunnen maken, kost doorgaans al snel duizend of zelfs tweeduizend euro. Een investering die veel mensen niet over hebben voor een drone, waarmee zij een of twee keer foto’s en video’s maken. Het bedienen van een drone is niet eenvoudig, wanneer je hier geen ervaring mee hebt.

Drone

Combinatie van foto’s en video’s

Op het moment dat je een piloot voor het bedienen van een drone inschakelt, heb je vaak verschillende mogelijkheden. Zo kun je allereerst kiezen tussen het laten maken van foto’s en videobeelden. Het kan slim zijn om voor een combinatie van allebei te kiezen! De bewegende beelden bieden vaak een hele andere kijk op een evenement, dan losse foto’s. Naast het verschil tussen foto’s en video’s heb je vaak de keuze uit verschillende arrangementen. Het verschil zit hierbij in de duur van de video, het aantal foto’s, enzovoorts.

Door Quinten