lekker bier

Steeds meer mensen kiezen ervoor om af en toe een speciaalbiertje te drinken. Het is eens iets anders dan een standaard biertje of wijntje. Alleen welke soorten speciaalbier zijn nu het beste? In principe hangt dat allemaal van jouw smaak. Toch hebben we hieronder drie verschillende biersoorten op een rijtje gezet die bij de meeste mensen wel goed in de smaak vallen: saison bieren, blonde bieren en faro bieren.

verschillende bieren

Saison bieren

Saison bieren hebben een prachtige amberkleurige kleur, waardoor het meestal wel opvalt. Dit bier is zo speciaal, omdat de smaak zowel kruidig en hoppig als fris is. Doordat veel brouwers extra kruiden aan het bier toevoegen is het bier extra smaakvol. Vaak is het alcoholpercentage gelijk aan dat van normaal bier of net iets hoger.

De naam ‘saison bier’ heeft het bier te danken aan het feit dat het vroeger alleen werd gebrouwen in de winter. In het oogstseizoen genoten de seizoensarbeiders dan van dit bier.

Faro bieren

Faro bieren werden al in de zestiende eeuw voor het eerst gebrouwen. In de negentiende eeuw was dit bier minder goed verkrijgbaar vanwege de slechtere kwaliteit. Inmiddels is de kwaliteit echter weer verhoogd en is dit bier weer goed te verkrijgen. Faro bier wordt gemengd met kandijsuiker, waardoor het een lekkere zoetzure smaak krijgt.

proosten

Blonde bieren

Misschien ken je wel een aantal blonde bieren. Dit is een populair soort speciaalbier dat voornamelijk wordt gebrouwen in België. Het bier heeft een dikke schuimkraag en een goudgele kleur, waar het uiteraard ook de naam aan te danken heeft. Blonde bieren zijn een heerlijke verkoeling op warme dagen, vanwege de soepele smaak. Het alcoholpercentage is meestal wat hoger dan dat van andere biersoorten.

Door Quinten