Een open haard of kachel in huis kan voor heel wat gezellige en warme avonden zorgen, maar hierbij mag de veiligheid niet vergeten worden. Om ervoor te zorgen dat je kachel veilig kan branden hoort de rook en warmte die niet de kamer in gaat door de schoorsteen naar buiten te gaan.


Dubbelwandig rookkanaal

Je kunt dit op een veilige manier realiseren door je schoorsteen te voorzien van een dubbelwandig rookkanaal. Een rookkanaal bestaat uit twee wanden waar tussenin een ruimte zit die gevuld is met een brandvrije keramische wol die ook nog eens hittebestendig is. Deze constructie zorgt ervoor dat de hitte gedempt wordt, de warmte afgevoerd wordt maar ook dat de schoorsteen niet in brand vliegt tijdens het stoken. Behalve dit rookkanaal is het verstandig om deze ook nog te voorzien van een koker gemaakt van brandvrij materiaal. Deze kokers zijn dusdanig geïsoleerd dat ze nog extra bescherming bieden. Een dubbelwandig rookkanaal zorgt niet alleen voor extra veiligheid: het maakt ook dat de kachel of open haard beter presteert en jij er het meeste plezier aan beleeft en er warmte van krijgt.
Kijk eens bij Bouw-Handel

Wil je een dubbelwandig rookkanaal bestellen of er wat meer informatie over hebben? Kijk dan bijvoorbeeld eens op de site van Bouw-Handel. Zij verkopen alle denkbare onderdelen om te kunnen bouwen, waaronder dus ook rookkanalen. Ze bieden je gegarandeerd de laagste prijs en vind je een product ergens ander goedkoper betalen zij je het verschil terug en geven 10% korting. Voor meer informatie kun je het bedrijf bellen, mailen of met ze chatten.

Door Quinten