Als je een e-liquid kopen wilt, sta je voor een lastige keus. Ga je weer voor dezelfde samenstelling als de vorige keer? Neem je weer dezelfde smaak of ga je voor iets nieuws? Wat je ook doet, je moet altijd goed opletten of de liquid ook daadwerkelijk in jouw e-sigaret mag. Er zijn namelijk bepaalde richtlijnen waar je jezelf aan moet houden om jouw e-sigaret niet kapot te maken. Deze richtlijnen staan vaak in de handleiding omschreven, maar zijn ook op het internet te vinden.

Bij een e-liquid kopen gaat het om de samenstelling

Een e-liquid kopen begint daarom bij het kijken van de benodigdheden en specificaties van jouw e-sigaret. Zo kan het zijn dat een dikkere vloeistof niet geschikt is voor jouw e-smoker, terwijl dit bij een andere variant die je hebt wel het geval is. Pas als je dit uitgezocht hebt, kun je naar de pagina van de verschillende liquids. Je hebt immers bepaalde smaken die niet in alle samenstellingen te krijgen zijn en daarnaast kun je bij sommige samenstellingen ook het nicotinegehalte niet regelen. Mocht je willen afbouwen met de nicotine, dan moet je wellicht naar een ander product overstappen.

Ook smaken naar hartenlust aan te passen

Als je de juiste samenstelling gevonden hebt, kun je over gaan naar de smaken. Je hebt bijvoorbeeld tabakssmaken, waardoor het lijkt alsof je een normale sigaret aan het roken bent. Andere smaken die je tegen kunt komen in het assortiment zijn fruitsmaken, mentholsmaken en bijzondere smaken. Deze bijzondere smaken kunnen zowel gebak, frisdrank als mixen van bepaalde fruitsoorten met mentholsmaken zijn. Hieruit komen verschillende verrassende smaken, welke jij uit kunt proberen als je een e-liquid kopen gaat.

Door Quinten