vrijstaande veranda

In een land dat een relatief fris en wisselvallig klimaat heeft zoals we in Nederland gewend zijn is het volkomen legitiem dat je, als je de beschikking hebt over een tuin, nadenkt over manieren om je tuin aantrekkelijker en comfortabeler te zitten. Want tja, we houden er natuurlijk allemaal van om in de tuin te ‘chillen’, maar dan moet dit uiteraard wel op een prettige manier mogelijk zijn. Daarom kiezen de nodige mensen ervoor een vrijstaande veranda (ook wel overkapping of terrasoverkapping genoemd) aan te schaffen en te (laten) monteren in hun tuin. Ten opzichte van een veranda die aan je woning is gebouwd biedt een vrijstaande veranda trouwens ook twee aanzienlijke voordelen. Lees verder om daar het fijne van te weten. 

vrijstaande veranda

Geniet van de beste plek van je tuin

Direct tegen je woning aan, bij de achterdeur, is niet per se de beste plek van je tuin. Wat wel de meest gunstige plaats in je tuin is? Nou, dat hangt vooral af van de stand van de zon en of je zelf graag veel in de zon of juist in de schaduw zit. Ook de aanwezigheid van bomen en gebouwen in de buurt speelt hierbij een grote rol. Op basis daarvan kun je je vrijstaande veranda de plek geven die jij het meest ideaal acht.

Creëer een extra ontspanningsplaats

Met een vrijstaande veranda creëer je een extra ontspanningsplek die losgekoppeld is van je huis. Hierdoor vergroot je als het ware het oppervlak waar woongenot plaatsvindt. Je tuin krijgt er bovendien een fijnere uitstraling door.

Door Quinten