Pocketveringstechnologie is momenteel de meest geavanceerde manier van het maken van een matras. Een pocketvering matras is een matras waarin de veren individueel in een stoffen omhulsel zijn gewikkeld. Hoe hoger het aantal veren, hoe preciezer de kwaliteit van de ondersteuning. De pocketveringmatrassen zijn uitgerust met tot wel 2000 veren per vierkante meter. Dit innovatieve systeem zorgt voor maximale flexibiliteit van de matras.

Wat zijn de voordelen van een pocketveringstechnologie?

Er zijn veel voordelen, wat ook de zeer sterke vraag op de markt verklaart. De slaaponafhankelijkheid is het essentiële sterke punt van een pocketveringmatras. We bedoelen daarmee dat het matras perfect past bij de slaper en geen invloed heeft op andere slapers op het matras. Dus als je een rusteloze slaapgenoot hebt, is een
pocketvering matras aan te bevelen. Het pocketvering matras behoudt de uitlijning van de wervelkolom, maar zorgt ook voor een goede verdeling van de lichaamsdruk. De bloedcirculatie verbeterd, waardoor je minder vaak van houding hoeft te veranderen tijdens de slaap. Slaap is daarom van betere kwaliteit met minimale verstoring. De structuur en opstelling van de veren in een pocketveringmatras zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie en optimale ventilatie. Vooral als je ’s nachts overvloedig zweet is dit type matras ideaal. Voor mensen met overgewicht wordt dit type matras aanbevolen, omdat het voor hen gemakkelijker is om te draaien en ook uit bed te komen. Een ander voordeel is de goede kwaliteit: pocketveringmatrassen zijn zeer hoogwaardige matrassen die bekend staan om hun lange levensduur. Dit type matras zorgt voor een rustige slaap: springmatrassen of latexmatrassen staan bekend om de geluiden die ze afgeven tijdens natuurlijke slaapbewegingen. In pocketveringmatrassen worden de stalen veren in stofzakken genaaid, wat het geluid aanzienlijk vermindert.

Waar moet ik op letten bij de aankoop?

Om je pocketveringmatras te kiezen, is het belangrijkste kenmerk om naar het aantal veren te kijken. Een groot aantal is meestal een kwaliteitsgarantie. Hoe meer veren, hoe beter de drukverdeling van het lichaam zal zijn. Voor optimaal comfort is dit het element waarop je moet letten. Vaak heeft een goedkoper matras minder veren. Helaas zal dit de levensduur van het product verkorten.

Door Quinten