bitcoin

Je kunt een Bitcoin exchange het beste omschrijven als een online ruilbeurs, meestal heeft deze een handelsomgeving met mooie grafiekenen een orderboek waar gebruikers met elkaar handelen. Je kunt het vergelijken met een handelsbeurs, in het Nederlands zou het een Bitcoinbeurs kunnen heten. De meeste aanbieders in Nederland opereren als een makelaar met of zonder wallet, de makelaar handelt direct met de klant en koopt zelf in op grote exchanges. De diensten kunnen centraal of decentraal kunnen zijn opgezet.

Een echte exchange

Een perfect voorbeeld van een Bitcoin exchange is Bitvavo in Amsterdam, het platform beschikt over een eigen orderboek die koop en verkooporder zelf afhandelt. Het platform is zowel voor gevorderden en beginnende handelaren geschikt, het werkt als een ruilbeurs met verschillende gereedschappen. Voor de ervaren handelaar zijn er professionele grafieken beschikbaar, ook de kosten van het bedrijf zijn vele malen goedkoper dan een Bitcoin makelaar. Het platform voldoet aan alle eisen wat een professioneel platform moet hebben. het heeft zelfs een diefstalverzekering kunnen afsluiten, wat het bedrijf een zeer betrouwbaar gevoel geeft.

Bitcoin exchange

Steeds professioneler en betere exchanges

De keus voor een Bitcoin exchange wordt steeds groter, ook worden ze elke keer professioneler. Zowel de particulier als de professionele belegger heeft voldoende mogelijkheden, er zijn in zowel Nederland als verschillende buitenlandse landen vele exchanges. Wel is het goed opletten want een exchange kan eenvoudig knoeien met het orderboek om kunstmatig het handelsvolume op te pompen. Door het geven van een nep volume kan men beleggers aantrekken, helaas komt het de laatste jaren steeds meer voor dat er nep volumes worden weergegeven.

Door Quinten