Hoe miljonair worden met vastgoed? In 4 stappen kunnen wij miljonair worden met vastgoed. In dit artikel geven we een korte introductie tot deze 4 stappen. In de basis werkt deze strategie altijd om veel geld te verdienen en rijk te worden dankzij onroerend goed. 

Miljonair Worden Met Vastgoed Stap 1: doe veel kennis op

De belangrijkste voorwaarden voor miljonair worden met vastgoed is om veel kennis te hebben. Je moet weten waar je over praat. Kennis van de markt is een vereiste. Ken de markt, weet wat de vastgoedprijzen per m2 zijn en weet hoe je ondergewaardeerde panden herkent.

Kennis is macht. Ook wie vastgoedmiljonair wilt worden. En het is mogelijk. In essentie is dit een lange termijn strategie waarbij je zo min mogelijk fouten moet maken. Vastgoedmiljonair word je niet zozeer door grote klappers te maken, maar juist door consistent handelen en grote fouten te vermijden. 

Meer gratis tips? Lees hier alles over beleggen in vastgoed

Miljonair Worden Met Vastgoed Stap 2: zoek de beste locaties

De tweede stap is om de beste locaties te vinden. Het opdoen van kennis helpt hierbij. Locatie is alles bij vastgoed. Ook vandaag de dag nog, met heersende technologieën. Mensen willen zich graag vestigen in bloeiende steden met een goede infrastructuur en veel voorzieningen. Weet ook waar je doelgroep naar opzoek is. Als je vastgoedmiljonair wilt worden met recreatiepanden, dan zal je doelgroep andere wensen hebben dan stadsbewoners. Maar in alle gevallen telt: de beste locatie levert het meeste geld op. 

Miljonair Worden Met Vastgoed Stap 3: koop de panden met hoogste rendement

Miljonair worden met vastgoed is hard werken. Eerst veel kennis opdoen. Dan veel research naar de beste locaties. En vervolgens maak je een gedisciplineerde vergelijking tussen de potentiële vastgoedpanden. Alleen onroerend goed die de hoogste rendementen kan leveren komt in aanmerking. Wees kritisch. Wees meedogenloos. Selecteer alleen de beste investeringen. 

Dit kan op twee manieren: een zo hoog mogelijke cashflow (lage kosten + hoge huurinkomsten) of een zo hoog mogelijke waardestijging op de lange termijn. Door te kopen op de beste locaties pak je twee vliegen in één klap.

Miljonair Worden Met Vastgoed Stap 4: buy & hold of verkoop in goede tijden

Vasthouden of tussentijds verkopen? Het antwoord is afhankelijk van jouw kennis en wens omtrent actief of passief te investeren. Vastgoedprijzen stijgen al decennia. Ook recentelijk toont onderzoek en nieuws dat vastgoedprijzen blijven stijgen. Zowel in België als in Nederland. Ook Duitsland is onderhevig aan flinke stijging van vastgoedprijzen. Voor de lange termijn belegger kan een buy & hold strategie goed uitpakken. Eventueel kan je verkopen in goede tijden. Let daarbij op dat je gebruik maakt van belastingvoordelen. Door je huidige vastgoed met flinke winst te verkopen, kan je met deze winst belastingvrij een ander ondergewaardeerd pand kopen. Dit is een grote besparing op 50% belasting.

Door Redactie