google-ads-uitbesteden-1

Anno 2022 is het effectief verdelen van tijd belangrijker dan ooit tevoren. Urenlang etalages bekijken en de winkelstraten van tegel tot tegel verkennen past dan ook niet meer in het plaatje van slimme tijdsbesteding. Winkelstraten worden steeds meer vermeden en om te winkelen reiken we vrijwel direct naar elektronische apparaten zoals de smartphone. Het is in deze tijd dan ook belangrijker dan ooit om een goed functionerende webshop te hebben, maar in het tijdperk van sterke modernisatie en digitalisatie kan het ontzettend lastig zijn om te weten hoe adverteren op Google aangepakt moet worden.

 

Online groeien staat binnen handbereik

Online werken en verkopen kan abstract en ingewikkeld lijken, maar niets is minder waar. Tegenwoordig kan er online verkocht en geadverteerd worden volgens elk sociaal medium mogelijk, maar voordat je aan de slag gaat met ingewikkelde apps en nieuwe platforms, raden wij aan om eerst naar de opties binnen handbereik te kijken. Denk bijvoorbeeld eerst eens aan Google, de meest gebruikte webbrowser ter wereld. Het kan overweldigend klinken om met een groot bedrijf als Google in zee te gaan, maar door Google shopping te gebruiken breng je jouw bedrijf sneller dan ooit in beeld van de klant. Het is echt simpeler dan het lijkt, dat verzekeren wij je.

Dag en nacht adverteren

Klinkt interessant, maar hoe werkt het? Het concept is vrij simpel. Een eventuele klant gebruikt de browser om iets op te zoeken wat te linken valt aan jouw product of service. Google shopping koppelt direct het zoekwoord aan jouw webshop en adverteert dit bovenaan de browserpagina. De zoekopdracht van de klant hoeft niet precies hetzelfde te zijn als het product of de service die je verkoopt, maar kan vergelijkbaar zijn of moet een overeenkomend woord bevatten voor Google om snel een reclame te maken. Zo biedt het de mogelijkheid dag en nacht een klein stukje reclame te maken voor jouw bedrijf. Welke ondernemer wil dat nou niet?

Door Redactie