Tiny house

Er zijn tegenwoordig enorm veel mogelijkheden om te wonen. Er zijn wat ouderwetsere woonvormen, maar er zijn erg veel moderne woonvormen bijgekomen de afgelopen jaren. Deze woonvormen zijn bijvoorbeeld ingesteld voor bepaalde doelgroepen. Ouderen hebben bijvoorbeeld zorg nodig en hiervoor zijn dan speciale woonvormen verzonnen. Tiny House is een voorbeeld van een woonvorm, maar wat is dat eigenlijk?

Tiny house

Wat is het?

Tiny House is een Amerikaans begrip met meerdere definities. Iedereen kan het anders zien en het is een vrij bekende woonvorm geworden in de afgelopen jaren. Deze woonvorm gaat vooral om het principe: genoegen nemen met leven met de dingen die echt essentieel zijn. Heb je al die extra ruimte wel nodig? Is al die luxe wel nodig? Tiny Houses zijn volwaardig woningen op kleine schaal. Ze worden bewust gebouwd en bewoond vanuit de behoefte een meer eenvoudig leven te leiden. Het is een duurzame manier van leven en een Tiny House is maximaal 50 vierkante meter. 

Voor- en nadelen

Bij een Tiny House heb je minder plek om veel spullen kwijt te kunnen. Je hebt dus minder bezittingen wat betekent dat je minder zorgen hebt. Veel bezittingen zorgen voor veel verantwoordelijkheid en verzekeringen. Een Tiny House draagt bij aan een beter milieu dan andere woonvormen en het is erg makkelijk verplaatsbaar. Wel is bij een Tiny House samenwonen een erg grote uitdaging en er is weinig ruimte voor bezoek of huisdieren. Hierdoor kan het soms best eenzaam zijn. Je moet ook wassen bij een wasserette, omdat je geen ruimte hebt voor een goede, grote wasmachine. Mensen in een Tiny House zien deze dingen alleen niet als nadelen, maar als uitdagingen die ze willen overwinnen.

Door Quinten