Het streven naar een gezond leven is voor iedereen een belangrijk punt van zorg geworden, van voeding, duurzaamheid tot bewuste consumptie in diverse sectoren van de industrie, met name in de schoonheidsbranche.

Men vraagt zich vaak af welke bestanddelen die vochtinbrengende crème of zelfs dat haarmasker bevat die wij dagelijks gebruiken. En deze vraag heeft geleid tot een toenemende vraag naar natuurlijke gezichtsverzorging.

Redenen om voor natuurlijke cosmetica te kiezen

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, dus is het noodzakelijk voorzichtig te zijn bij de keuze van cosmetische producten. Geef de voorkeur aan natuurlijke werkstoffen, afkomstig uit de diversiteit van ons ecosysteem.

Alles wat we op de huid aanbrengen, wordt door het lichaam geabsorbeerd. Er zijn studies die aantonen dat het lichaam deze stoffen niet volledig kan elimineren en op lange termijn de gezondheid kan schaden; veel cosmetica bevatten immers bestanddelen die schadelijk zijn voor de gezondheid. De natuurlijke gezichtsverzorging bevat dus veiliger bestanddelen en is gezond voor het lichaam, in tegenstelling tot de traditionele gezichtsverzorging die verschillende verontreinigde stoffen bevat.

Ken de voordelen

  • Producten rijk aan voedingsstoffen: de actieve bestanddelen uit natuurlijke samenstellingen zijn rijk aan vitaminen en plantaardige olie, wat de gezondheid van de huid en het haar ten goede komt;
  • Geen chemische stoffen: die zijn niet alleen schadelijk voor het milieu, maar ook zeer slecht voor de gezondheid. Natuurlijke gezichtsverzorging maakt geen gebruik van kunstmatige stoffen;
  • Natuurlijke producten zijn niet schadelijk voor de huid: hun bestanddelen zijn afkomstig uit de natuur, zonder geïndustrialiseerde ingrediënten, waardoor alle risico’s worden uitgesloten dat het product schadelijke stoffen voor de huid bevat, waarvan sommige zelfs als kankerverwekkend worden beschouwd;
  • Behoud van het milieu en de dieren: wanneer schadelijke stoffen worden weggegooid, veroorzaken zij een enorme milieu-impact. Omdat naturals deze schadelijke stoffen niet gebruiken, zijn ze niet schadelijk voor het milieu. Bovendien wordt ook afgezien van het gebruik van dieren voor het testen van deze producten.

En de veganistische producten?

Veganistische producten zijn ook in opkomst op het gebied van schoonheid en esthetica. Schoonheidssalons investeren reeds in veganistische behandelingen op basis van grondstoffen uit de natuur.

Het is vermeldenswaard dat natuurlijke producten niet aan kwaliteit inboeten in vergelijking met chemische producten; de natuurlijke eigenschappen maken immers herstel en regeneratie van de celstructuur van haar en huid mogelijk, en brengen alle voordelen van een natuurlijk product met zich mee.

Hoe meer wij ervoor kiezen natuurlijke producten te consumeren, hoe minder dit de natuur zal belasten. Wanneer u een product koopt dat als natuurlijk en/of veganistisch wordt aangeboden, lees dan het etiket om niet bedrogen te worden, weet welke bestanddelen werden gebruikt om het product in kwestie te vervaardigen.

Door Redactie