Het verbouwen van je huis is altijd duur en zelfs als je een klein onderdeel van je huis wilt aanpassen kan dit al aardig in de papieren lopen. Daarom is het handig als je niet zoveel geld kan uitgeven aan je verbouwen dat je goed gaat kijken naar je opties. Als je bijvoorbeeld je vloer wilt vervangen, wat voor type vloer moet je dan nemen en welke is het goedkoopst? Wil je tegels, laminaat, pvc of beton cire kopen?

Soorten vloeren vergelijken

Allereerst kijken we naar beton cire. Als je beton cire kiest, wees dan voorbereid op een aardig kostenplaatje. In het allergoedkoopste geval moet je rekening houden met ongeveer 80 euro per vierkante meter. Een gemiddelde woonkamer is al gouw 38 vierkante meter. Beton cire kopen kan dus al snel naar rekening gaan van over de 2000 euro. PVC vloeren zijn daarentegen stukken goedkoper, al is hier ook wel variatie in te vinden. In het allergoedkoopste geval ben je per vierkante meter ongeveer 25 euro kwijt aan een PVC vloer. In ieder geval kan je wel stellen dat een PVC vloer een stuk goedkoper is dan een beton cire vloer. Laminaat leggen is zelfs nog goedkoper. Dit kost ongeveer 10 euro per uur en is dus absoluut de meest goedkope optie als je een kleine beurs hebt. Tevens is laminaat zelf makkelijker te leggen dan beton cire dus dat scheelt weer in het inhuren van een professional.

Kosten na de aanleg

Of je nou gekozen hebt voor een pvc vloer, laminaat, tegels of een beton cire vloer. Na de aanleg van je vloer heb je niet heel veel kosten meer, maar na enkele omstandigheden kan het gebeuren dat je wel weer de portemonnee moet trekken om je vloer te repareren. Beton cire kopen lijkt erg voordelig, als je ervoor zorgt dat je het niet krast en niet met alcohol of zure materialen erop morst dan blijft het super mooi. Voor laminaat geldt hetzelfde, hier kunnen krassen zelfs extra karakter geven aan de vloer. PVC vloeren zijn waarschijnlijk de meeste kosten gevoelig na de aanleg ervan. Het kan vooral het makkelijkst scheuren en als dat gebeurd kan je het beste alles opnieuw leggen.

Door Redactie