Sfeervolle uitstraling

Poloshirts zijn al sinds jaar en dag populair bij sporters. Het was de Franse tenniskampioen René Lacoste die in 1933 zijn eerste poloshirts op de markt bracht. Samen met vriend André Gillier zorgde hij voor een ware hype in die tijd. Destijds werd nog getennist in witte overhemden gemaakt van poplin stof. Dat vond Lacoste niet prettig door de warme temperaturen tijdens de tennis toernooien. Hij bedacht het poloshirt zoals we het ook nu nog steeds kennen. De naam Lacoste komt ook nog steeds veelvuldig voor in de winkels. Samen met Ralph Lauren is het één van de bekendste merken voor dit kledingstuk.

Wat maakt het poloshirt zo speciaal?

Een poloshirt herken je aan de korte geribde mouwen en kraag met een korte knoopsluiting aan de voorzijde. Het poloshirt wordt inmiddels gemaakt van verschillende stoffen die comfortabel voelen om in te sporten. Naast de tenniswereld is ook de golfwereld verknocht aan het poloshirt. Het ziet er gekleed uit en is toch comfortabel te dragen. Het poloshirt mag zowel in als over de broek gedragen worden. Inmiddels zijn er ook aangepaste vormen van het poloshirt ontstaan met een ritsje in plaats van een knoopsluiting bijvoorbeeld.

Golfsport en poloshirts

Tijdens de zomer is niets lekkerder dan op de baan te lopen in een comfortabel poloshirt. Bij veel golfclubs is het nog steeds etiquette dat op de baan een shirt met een kraag gedragen wordt. Het staat gewoon net iets gekleder dan een T-shirt. Inmiddels hebben alle bekende sportmerken wel hun eigen lijn poloshirts zodat er een grote keuze is in kleuren, stoffen en merken. Poloshirts zijn allang niet meer de shirts in uni kleuren. Elk jaar brengen sportmerken hun nieuwe kledinglijn uit met de nieuwste comfortabele poloshirts in soms flitsende kleuren. Let wel op dat niet iedere golfclub deze felle kleuren toestaat!

Door Redactie