Het is natuurlijk fantastisch om een villa te bezitten in het mooie Spanje. Je kunt hier zelf dan naartoe verhuizen of je kunt hier af en toe op vakantie gaan en de villa de rest van de tijd verhuren. Maar hoe kun je nu eigenlijk een villa kopen in Spanje en waar moet je sowieso rekening mee houden? In dit artikel vertellen wij je welke stappen je moet doorlopen.

Stap 1: Bepaal jouw wensen

Je wilt natuurlijk wel dat de villa die je gaat kopen aan al jouw wensen voldoet. Door van tevoren je wensenlijst samen te stellen kun je straks gerichter zoeken naar een villa en kun je wellicht ook de meest geschikte aanbieder vinden. Bedenk dus wat jouw eisen zijn. Denk hierbij niet alleen de eisen voor de villa zelf, maar ook aan de eisen voor de omgeving.

Bereken daarnaast ook hoeveel je kunt en wilt besteden aan de aankoop van de villa. Houd er rekening mee dat je vaak 10 tot 15 procent meer kwijt bent dan de aankoopprijs, aangezien je ook belastingen moet betalen en kosten voor een advocaat en een notaris.

Stap 2: Zoek een goede aanbieder

Nadat je hebt bepaalt wat je wensen zijn kun je een goede aanbieder zoeken. Het beste is een aanbieder met ook een Nederlands kantoor. Hier kun je gemakkelijk langzaam, zij spreken jouw taal en ze weten precies waar jij als Nederland op moet letten als je een huis in Spanje koopt.

Ook kun je bij het kiezen van een aanbieder rekening houden met jouw wensen voor de villa. Denk hierbij aan de plaats of de regio waar je een villa wilt kopen, je budget en het formaat van de villa. Zo kun je een aanbieder kiezen die bij jou past en een villa voor je kan vinden die aan jouw wensen voldoet.

Als je een aanbieder inhuurt voor het kopen van je villa, helpt deze aanbieder jou verder met het gehele aankoopproces!

Door Quinten