Bij het gebruik van een rallyauto mag een olie catchtank in de auto niet ontbreken. Door gebruik te maken van een catchtank kunt u het inlaattraject van de auto zo schoon mogelijk laten verlopen. In een reguliere auto wordt de restolie vaak opnieuw in het inlaattraject opgenomen, om de auto zo schoon mogelijk te laten lijken. Het opnieuw opnemen van de olieresten kan leiden tot een versnelde slijtage van de motor. Dit zal er vervolgens voor zorgen dat de prestaties van de auto verminderen. Iets wat u wilt voorkomen, wanneer u uw auto gebruikt voor competitieve race. Reden genoeg om een olie catchtank in de auto te monteren. In dit artikel vertellen we u hier meer over!

Nut van een olie catchtank in auto’s

Een olie catchtank heeft als voornaamste doel, het opvangen van de oliedampen en olieresten. Op deze manier worden deze afvalstoffen niet opnieuw in het inlaattraject van de auto opgenomen, waardoor de motor minder snel slijt en zo optimaal blijft presteren tijdens races. Zou u de oliedampen wel opnieuw in het inlaattraject laten opnemen, dan kan ook het lambda signaal in de auto beïnvloed worden. Vaak zal de afstelling van de auto hierop worden aangepast, wat u wilt voorkomen.

Een olie catchtank kunt u heel eenvoudig online bestellen. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van The Autosport Company. Hier vindt u naast een olie catchtank ook een brandstof catchtank. De brandstof catchtank voorkomt dat de motor stilvalt door een tekort aan brandstoftoevoer.

Door Quinten